Matematik

funktioner

28. november 2015 af hhjjæællp (Slettet) - Niveau: A-niveau

kan i hjlæpe mig, der er så mange formler, men jeg ved ikke hvilken jeg skal bruge


en del af grafen for funktionen:  f(x)\sqrt{2x-6}


bestem funktionens definitionsmængde og værdimængde

Bestem funktions differentialkvotient f'(x).


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. november 2015 af SuneChr

Definitionsmængde  D :    Find de x således at radikanden ≥ 0 .
Værdimængde  f (D) :       Billedet af definitionsmængden.
Differentialkvotient:           Benyt differentiationsreglen for en sammensat funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2015 af PeterValberg

Definitionsmængden er "lige til at gå til", idet du ikke kan uddrage kvadratroden af et negativt tal.
Dermed gælder:

2x - 6 \geq 0

hvilket giver, at definitionmængden er:

dm(f)=\[3;\infty\[

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. november 2015 af 123434 (Slettet)

Bestem funktionens definitions-og værdimængde

Man kan ikke tage kvadratroden af et negativt tal. 

f(x) må derfor ikke være mindre end 0

(2x-6)1/2>0

√(2x-6)1/2>01/2

2x-6>0

2x-6+6>0+6

2x>6

2x/2>6/2

x>3

x kan altså være 3 eller derover

dm(f)=[3;∞[

Hvike y-værdier funktion kan antage kan findes ved f(3)

f(3)=√(2*3-6)=0

vm(f)=[0;∞[


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2015 af StoreNord

---


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.