Matematik

Polynomiers division, asymptoter

29. november 2015 af ztuema (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal finde asymptoterne for funktionen

f(x) =\frac{x^2-1}{x^2-4}

Jeg ved at jeg skal bruge polynomiers division, men mit spørgsmål er bare, hvordan gør man det? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2015 af mathon

               f(x) =\frac{x^2-1}{x^2-4}\; \; \; \; \; x\neq\pm 2

               f(x) =\frac{\left (x^2-4 \right )+3}{\left (x^2-4 \right )}=1+\frac{3}{(x+2)(x-2)}\; \; \; \; x\neq\pm 2

       to lodrette asymptoter:
                                               asymptote1:   x=-2
                                               asymptote2:   x=2
                            


Svar #2
29. november 2015 af ztuema (Slettet)

Tak


Svar #3
29. november 2015 af ztuema (Slettet)

Er x ikke også en asymptote? En vandret?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. november 2015 af Soeffi

#0.


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. november 2015 af StoreNord

Nej


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. november 2015 af SuneChr

# 3  andet spørgsmål:
Find grænseværdien af f (x) for x → ± ∞


Svar #7
29. november 2015 af ztuema (Slettet)

Jeg mente 1, og ikke x*


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. november 2015 af mathon

                                     f(x)=1+\frac{3}{x^2-4}    har
vandret asymptote
                                     f(x)=y=1     for x\rightarrow \pm \infty
         

       
                                           


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. november 2015 af mathon

korrektion:

f(x) har vandret asymptote 
                                                  y=1     for x\rightarrow \pm \infty


Skriv et svar til: Polynomiers division, asymptoter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.