Matematik

KEGLE RUMFANF

30. november 2015 af princess1967 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Højde er 20 cm    (brugt pythagoras til beregning af højde)

Radius er 15 cm

Hvilken og hvordan regnes rumfang ud for en kegle 

Se figur

Jeg har fundet 2 som måske kan måskes

v=1/3 • h • g  og v= 1/3 • π • r2 • h

Hvad er bedst? Hvad er facit så?

Vedhæftet fil: Opgave 5_10.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2015 af PeterValberg

g henviser til arealet af grundfladen i keglen (cirkel)

V = (1/3) • h • g  = (1/3) • h • π • r2 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2015 af mette48 (Slettet)

De to formler er lige gode,

I den højre formel er g (cirklens areal) erstattet med formlen til beregning af arealet ud fra cirkelens radius


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2015 af SuneChr

V = 1/3·G·h  anvendes generelt, da man herved ikke har tilkendegivet, hvilken flade grundfladen, G,  beskriver.
Grundfladen kan f.eks. også være elliptisk.
Normalt arbejdes der med cirkulære grundflader, hvor afstanden fra keglens spids til cirklens centrum er keglens højde.
Rumfangsformlen gælder også, når keglens spids ikke "ligger lige over" centrum i G.


Skriv et svar til: KEGLE RUMFANF

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.