Matematik

Maple - komplekse tal

02. december 2015 af Bygningsdesigneren (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er det muligt at løse følgende to opgaver i Maple, og hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2015 af Therk

Ja, men netop den opgave er nemmere at lave i hånden. Du kan ikke, kun med viden om den imaginære del og vinklen indtegne et punkt i Maple. Se evt. ?complexplot.

For at finde realdelen kan du vel bruge solve-kommandoen, hvis du ikke ønsker at løse det i hånden;

For z = a+ib,

\arg z = \arctan\frac ab

og derfor skal du løse

\frac \pi 6 = \arctan\frac a 2

hvor så

a = \text{Re} \, z.

Da du så har både realdelen og imaginærdelen af z, er det blot at definere

z := a+ I * b

 \lvert z \rvert finder du blot ved at tage abs(z).

\rule{7cm}{0.4pt}

7. er et bevis: Det kan du ikke bruge Maple til.


Skriv et svar til: Maple - komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.