Matematik

komplekse tal - eksponential

02. december 2015 af mov92 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har kigget mine noter igennem og kan ikke rigtig finde ud af hvordan jeg skal løse denne opgave, er der nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2015 af mathon

(a)
            2e^{i\cdot \frac{\pi }{3}}=2_{\angle60^{\circ}}

(b)
            \frac{1}{2}e^{i\cdot \frac{\pi }{4}}=\left (\frac{1}{2} \right )_{\angle45^{\circ}}

(c)
            \sqrt{2}\cdot e^{i\cdot \frac{\pi }{4}}=\sqrt{2}_{\angle180^{\circ}}


Svar #2
02. december 2015 af mov92 (Slettet)

men hvordan er de løst? det er der det går lidt galt for mig.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2015 af SuneChr

Koefficienten, til potensen af e, er radius i cirklen i den komplekse plan.
Potenseksponenten, når vi ser bort fra i, er vinklen regnet i positiv omløbsretning.
d)  er (næsten) kronjuvelen i matematikken.


Skriv et svar til: komplekse tal - eksponential

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.