Matematik

Diameter af rør

05. december 2015 af cyko (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej hvordan udregner man samlet diameteren af 16 rør hvis man teoretisk set betragter det som et rør. Diameteren på rørene er 15mm ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2015 af PeterValberg

Beregn arealet ud af ét rør
Multiplicér med 16
Finder diameteren af dette "rør"

(?)

btw: det hedder diameteren på....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2015 af SuneChr

# 0
16 cirkler, hver med en diameter på 15, skal pakkes tættest muligt sammen indenfor en større cirkel.
Denne, mindste diameter for den omsluttende cirkel, skal findes?


Svar #3
05. december 2015 af cyko (Slettet)

tak for det hurtige svar.

Det vil sige altså A=pi*r^2 *n=(3,14*7,5^2)*16=0.003m^2 for alle rørene ?

mvh kasper


Svar #4
05. december 2015 af cyko (Slettet)

ja det er korrekt Sune  :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. december 2015 af PeterValberg

#3 Det kommer virkelig an på, hvordan man fortolker opgaven,
     hvorvidt man skal anskue det, som der gøres i #1 og #2....
     det er du nok den eneste, der kan afgøre :P

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. december 2015 af PeterValberg

#2 og #0 

så er rørenes vægtykkelse vel også interessant ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
05. december 2015 af cyko (Slettet)

Hej igen,

Den invendige diameter er 13mm så vægtykkelsen er 2mm


Svar #8
05. december 2015 af cyko (Slettet)

her er et billede af den rørveksler jeg skal regne på, jeg vil finde ud af hvor stort et diameter de invendige rør udgør til sammen 

Vedhæftet fil:2015-12-05_143534.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #9
05. december 2015 af PeterValberg

Måske det havde været smart at vedhæfte den tegning fra starten ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #10
05. december 2015 af cyko (Slettet)

ja det gør det nok lidt lettere, vil du kunne hjælpe med en løsning ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. december 2015 af PeterValberg

Måske du skulle starte med at give os hele opgaveteksten ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #12
05. december 2015 af cyko (Slettet)

Jeg kan prøve, jeg skal udregne varme gennemgangstallet for en rørveksler altså U-værdien. 

Jeg skal udregne varmeovergangstallet for vand gennem en rørveksler hvor der er damp i de inderste rør, og vand i skallen. For at kunne udregne varmeovergangstallet for vand skal jeg kende den udvendige diameter for alle 16 rør inde i veksleren. Derefter skal jeg bruge den udvendig diameter til at finde nusselts værdi.  

mvh kasper

Vedhæftet fil:2015-12-05_145134.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #13
05. december 2015 af SuneChr

2015-12-05_145134.jpg
Opgaven får en noget anden drejning end angivet i # 0.  # 12 er tilsyneladende for en fagspecialist.
Er opgaven at få isoleret αu eller du i ovenstående formel?


Svar #14
05. december 2015 af cyko (Slettet)

jeg skal prøve at uddybe det. jeg kan først regne αu=(nu*λ)/du  når jeg har diameteren af de 16 rør lagt sammen for at kunne finde  αu. så hvis jeg finder ud af hvor stort diameteren er på de 16 rør tilsammen kan jeg regne varmegennemgangstallet. 

Mvh. Kasper 


Brugbart svar (1)

Svar #15
05. december 2015 af StoreNord

Jeg var i gang med at tegne et geometrisk billede af konstruktinen, men er kommet i tvivl om relevansen af dette arbejde. Man kan vel sagtens beregne beregne hvor stor en cirkel skal være for netop at tangere de yderste af de små rør.

Måske mangler du mere et vink om, at du skal beregne det samlede rør-tværsnit's areal; og så opfinde eet tykt rør med det samme areal?


Svar #16
05. december 2015 af cyko (Slettet)

jeg sætter pris på dit arbejde. Men ja har godt nok prøvet meget forskelligt, men kan ikke få det til at give et realisk billede af de 16 rørs diameter. 

men ja du har fat i noget, hvis jeg kan omsætte de 16 rørs samlede areal til et stort rør vil det give mening. 

Arealet for røret er A=r2*pi, men kan ikke via denne formel få et fornuftig rør som er mindre end det store rør, som har en invendig diameter på 198 mm. 

Mvh kasper


Brugbart svar (0)

Svar #17
05. december 2015 af StoreNord

Det samlede rør-tværsnit's areal:

    A=r2*pi= 7,52 * pi * 16 = 2827,4 ...

En stor cirkel med samme areal skal have en radius på:          R=\sqrt{\frac{2827,4}{\pi}}=30 \: \; \; (pr\ae cist))

Så er diameteren 60 mm

Hvad mener du med: "det store rør, som har en invendig diameter på 198 mm. "


Svar #18
05. december 2015 af cyko (Slettet)

Ok tak for svar det er jeg ledte efter, men eftersom der er 16 rør i hver cirkelafsnit på tegningen må det være 120 mm ikke? :-)

Svar #19
05. december 2015 af cyko (Slettet)

Altså inde i røret hvor de 16 rør er diameter 198mm 


Brugbart svar (1)

Svar #20
05. december 2015 af StoreNord

#18

Nej, her kræves en ny beregning:

Det samlede rør-tværsnit's areal:

    A=r2*pi= 7,52 * pi * 16 *2= 5624,8 ...

R=\sqrt{\frac{5624,8}{\pi}}=42,42 \: \; \; (upr\ae cist)

Så er diameteren i det virtuelle rør: 84,84 mm

Men dèt rør er jo virtuelt, så hvorfor sammenligne med "diameter 198mm"?


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.