Matematik

Trekanter

06. december 2015 af Mm98 - Niveau: B-niveau

Antallet af medlemmer i Dansk Tennis Forbund er siden 1999 med god tilnærmelse faldet med 2100 om året. I 1999 var medlemstallet 77688.
a) benyt disse oplysninger til at opstille en lineær model, der beskriver udviklingen i medlemstallet i årene efter 1999.

Hvordan opstiller jeg en lineær model?:)??


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2015 af mathon

          Hvordan er ligningen for en lineær funktion?


Svar #2
06. december 2015 af Mm98

y= a*x+b


Svar #3
06. december 2015 af Mm98

eller y2-y1 divideret med x1-x2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. december 2015 af mathon

Når 77688 aftager med 2100 pr år efter 1999.


Svar #5
06. december 2015 af Mm98

er det så y = 77688*2100+1999?


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. december 2015 af mathon

…ikke årstallet men antal år efter 1999…

1999      0 år efter 1999      77688 - 0·2100

2000      1 år efter 1999      77688 - 1·2100

2001      2 år efter 1999      77688 - 2·2100

              x år efter 1999      77688 - x·2100

  

                      y = 77688 + (-x·2100)

                      y = 77688 + (-2100x)

                      y = -2100x + 77688


Skriv et svar til: Trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.