Matematik

Trekanter

06. december 2015 af Mm98 - Niveau: B-niveau

ovenstående figur viser en trekant ABC, hvori højden BH er indtegnet. ( A er 38 grader)
Nogle af målene fremgår af figuren.
a) bestem I AH I.
b) bestem arealet af trekant ABC.

skal jeg så bare sige

a) AB * sin(A) ?
b) h*g 1/2?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2015 af mathon

a)  IAHI = |AB| · cos(38°)

b)  T = 1/2 · hb · b
   


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. december 2015 af peter lind

Kom med hele opgaven helst med tegning. Man kan ikke beregne noget på en trekant ud fra en vinkel alene.

I a) Hvad er AB ?

b) hvis du har disse tal så ja


Svar #3
06. december 2015 af Mm98

hvornår ved man at man skal bruge cos og sin?


Svar #4
06. december 2015 af Mm98

AB er 17cm :)
- jeg kan ikke sætte opgaven ind.
men AB er 17cm også står der A h C hvor der så står 5 imellem h og C ?


Svar #5
06. december 2015 af Mm98

5cm  er grundlinjen :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. december 2015 af mathon

                                   hosliggende katete
          cos(v) =          -----------------------------   ⇔   hosliggende katete = cos(v) · hypotenusen
                                       hypotenusen

                                   modstående katete
          sin(v) =          -----------------------------    ⇔   modstående katete = sin(v) · hypotenusen
                                        hypotenusen


Skriv et svar til: Trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.