Matematik

Tilvækst

07. december 2015 af Liselotteeee (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Opgaveformulering:
F(x)=4x-3
Hvis x vokser med ?x hvad vokser f(x) så med?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2015 af PeterValberg

prøv at undersøge, hvad der sker med f(x), når x vokser/forøges med 1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
07. december 2015 af Liselotteeee (Slettet)

Så vokser den med 4?

Svar #3
07. december 2015 af Liselotteeee (Slettet)

Der skal stå trekant x
/\x

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2015 af PeterValberg

Δx (delta x) angiver i denne sammenhæng en tilvækst (en forskel på to x-værdier)

PS.: skitsen her er ikke din opgave

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
07. december 2015 af Liselotteeee (Slettet)

Så dvs hvis x vokser med delta x så vokser f(x) også med delta x ? Eller er det forkert i denne sammenhæng

Svar #6
07. december 2015 af Liselotteeee (Slettet)

Eller er det 4 delta x

Svar #7
07. december 2015 af Liselotteeee (Slettet)

Og hvordan skal det skrives hvis det var 4 delta x

Brugbart svar (0)

Svar #8
07. december 2015 af PeterValberg

Nej, skitsen viser, at hvis x vokser med Δx, så vokser y med Δy 

I dit tilfælde med:   f(x) = 4x - 3

f(1) = 4·1 - 3 = 1
f(2) = 4·2 - 3 = 5

hvilket viser, at hvis Δx = 1 (i dit tilfælde), så er Δy = 4
hvilket faktisk kan ses af forskriften, - se hældningskoefficienten (markeret med grønt)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. december 2015 af PeterValberg

Se video nr. 1 på denne [ VIDEO-LISTE ] 
faktisk vil jeg anbefale hele videolisten

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #10
07. december 2015 af Liselotteeee (Slettet)

Så dvs det giver delta x = 1

Brugbart svar (0)

Svar #11
07. december 2015 af PeterValberg

Se video :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #12
07. december 2015 af Liselotteeee (Slettet)

Jeg forstår ikke hvad facitten bliver :/

Brugbart svar (0)

Svar #13
07. december 2015 af PeterValberg

Det hedder facit :-)

Hvis f(x) = 4x - 3 vokser med Δx, så er Δy = 4·Δx

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Tilvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.