Matematik

sandsynlighed

08. december 2015 af wulff0605 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej studieportalen

Jeg søger hjælp til at få forklaret hvordan han får dette til at blive 1098240.

For jeg skal finde sandsyndligheden for et par, to par og 3 ens.

så vil blive super glad hvis der er en der kan skrive formlen på billedet sådan at den er forståelig.

påforhånd mange tak!

Vedhæftet fil: poker 1 par.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2015 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2015 af PeterValberg

Jeg søger hjælp til at få forklaret hvordan han får dette til at blive 1098240.

Det fremgår mere eller mindre af den danske tekst i a), b), c) og d)
Disse fire værdier, multipliceret med hinanden, giver 1098240 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
08. december 2015 af wulff0605 (Slettet)

Men hvad er de forskellige tal for nogle? hvor kommer de fra ( det er 5 korts poker).


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. december 2015 af PeterValberg

Er det ikke dig, der har skrevet den danske tekst under
den farvede firkant og lavet beregningerne nedenunder?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
08. december 2015 af wulff0605 (Slettet)

Nej 


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. december 2015 af PeterValberg

Okay, så forstår jeg bedre, hvorfor du spørger :-)

K(n,r) = n!/(r!·(n-r)!)  
er formlen, man bruger, når man skal udtage r elementer af n mulige uden tilbagelægning
og rækkefølgen, de udtages i, ikke betyder noget (uordnet).

a) 13 er det antal forskellige par, der kan laves, når kuløren er lige meget (fx par i toere)
b) K(4,2) = 4!/(2!·(4-2)!) = 6 er det antal måder, man kan lave et par på (der er jo 4 af hver slags)
c) K(12,3) = 12!/(3!·(12-3)!) = 220 er det antal måder, man kan få tre øvrige (forskellige) kort på
    (de skal jo være forskellige fra parret og ikke danne par)
d) De tre øvrige kort kan hver være enten klør, ruder, spar eller hjerter, det kan de på 43 =  64 måder

Produktet af disse tal (gul markering) er netop 1098240, hvilket er de antal måder, hvorpå man
kan få netop ét par i poker (med 5 kort)

Fem kort kan, af et spil på 52, udtages på:

K(52,5) = 52!/(5!·(52-5)!) = 2598960 forskellige måder.

Sandsynligheden for netop ét par er derfor:

P(1 par) = 1098240/2598960 = 352/833 ≈ 0,423

Håber det afklarer det lidt :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.