Matematik

Rækker - potens - integrer

10. december 2015 af diana0501 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg har fået en opgave hvor jeg skal gøre rede for at 1= (1+x2) * (1-x2 + x4-x6+...) og dernæst skal jeg integrere den og sætte y=1 

 ∫01 /1+x2 dx =  ∫0y ( 1-x2 + x4-x6+...) dx 

nogle der har styr på dette? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2015 af peter lind

Hvis du ganger den første parentes ind i den anden får du

1  -   x2    +   x4  -   x6 ...

    +  x2    -   x4   +  x6 ...


Svar #2
10. december 2015 af diana0501 (Slettet)

hvad skal det give svar på - altså hvordan kommer jeg så videre derfra? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2015 af peter lind

Hvis du ligger de to rækker sammen får du jo 0 bortset fra at tallet 1 ikke går ud..


Svar #4
10. december 2015 af diana0501 (Slettet)

Nårrr ja så giver det også mening med at 1 er det lig med (1+x2) * (1-x2 + x4-x6+...) da det også giver 1. det skulle bare lige forståes XD

Mange tak for hjælpen!! 


Skriv et svar til: Rækker - potens - integrer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.