Kemi

Reaktionshastighed

13. december 2015 af Pizzaglad (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej, er der nogen der kan hjælpe mig med at besvare dette spørgsmål:

Forklar forskellen på at bestemme reaktionshastigheden ud fra omdannelsen af reaktanter eller ud fra dannelsen af produkter.

På forhånd tak!! :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2015 af mathon

eks:
                  A\; +\; B\; \rightarrow \; C\; +\; D  

reaktionshastigheden ud fra omdannelsen af reaktanter:

                  v=-\frac{\mathrm{d} \left [ A \right ]}{\mathrm{d} t}=-\frac{\mathrm{d} \left [ B \right ]}{\mathrm{d} t}=k\cdot \left [ C \right ]^{x}\cdot \left [ D \right ]^y   reaktanternes koncentration er aftagende.

reaktionshastigheden ud fra dannelsen af produkter:

                  v=\frac{\mathrm{d} \left [ C \right ]}{\mathrm{d} t}=\frac{\mathrm{d} \left [ D \right ]}{\mathrm{d} t}=k\cdot \left [ C \right ]^{x}\cdot \left [ D \right ]^y          produkternes koncentration er voksende.


Svar #2
13. december 2015 af Pizzaglad (Slettet)

Tak :)

Skriv et svar til: Reaktionshastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.