Matematik

Tangentens hældning

16. december 2015 af Casperjensen30 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Er der en der kan forklare, hvad der menes med dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2015 af mathon

Spørgsmålene er ens.


Svar #2
16. december 2015 af Casperjensen30 (Slettet)

Det er en fejl, men ved du hvordan jeg skal gøre det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. december 2015 af mathon

Tangenten i (xo,f(xo)) er f{\, }'(x_o).

Du har altså en ret linje gennem (x_o,f(x_o)) med hældningen f{\, }'(x_o)
og kan derfor bruge punkt-hældningsformlen:

                               y-y_o=a(x-x_o)

                               y-f(x_o)=f{\, }'(x_o)(x-x_o)

                               y=f{\, }'(x_o)x+(f(x_o)-f{\, }'(x_o)x_o)


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. december 2015 af blaky158 (Slettet)

Som den kære Mathon skriver, skal du finde den afledte. Det er ganske simpelt faktisk.

Du starter med at differentiere din funktion

Derefter Indsætter du punkterne i den differentierede, på den måde finder du din a - værdi i udtrykket y=ax+b

Da du ved, at tangenten har formlen y=ax+b, og du har a, x og y, så kan du isolere b ved: b=y-ax og så får du din forskrift. 

Husk at den afledte til en funktion er et udtryk for hældningen til den funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. december 2015 af PeterValberg

Se eventuelt video nr. 6, 7 og/eller 17 på denne videoliste [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Tangentens hældning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.