Matematik

Tangentens hældning

16. december 2015 af Martinjensen2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der en der kan hjælpe mig med at finde tangentens hældning i denne funktion?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. december 2015 af PeterValberg

Bestem den afledede funktion f' og benyt "tangentligningen"

y=f'(x_0)(x-x_0)+f(x_0)

se eventuelt video nr. 6 og 7 på denne videoliste [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
16. december 2015 af Martinjensen2 (Slettet)

Forstår det virkelig ikke.. Har set videoen. Kan du give mig et eksempel?


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. december 2015 af PeterValberg

Start med at bestemme den afledede funktion f'

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
16. december 2015 af Martinjensen2 (Slettet)

Det bliver f' 4x+12


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. december 2015 af PeterValberg

Jeps

Bestemt nu f'(-4) samt f(-4) ved indsættelse af x = -4 i de to forskrifter.
benyt herefter tangentligningen, som angivet i #1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. december 2015 af PeterValberg

Du skal gerne ende med:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
16. december 2015 af Martinjensen2 (Slettet)

Det tror jeg ikke helt jeg forstår.

Så det skal være:

f'(-4)=4x+12?


Brugbart svar (1)

Svar #8
17. december 2015 af SådanDa

Du buger formlen fra #1, men x0=-4, det vil sige at du skal finde f(-4) og f'(-4)

f(-4)=2·((-4)+3)2 og

f'(-4)=4·(-4)+12

regn disse to og sæt dem ind i formlen! :)


Svar #9
17. december 2015 af Martinjensen2 (Slettet)

Tak :) Er det, det Pvm har udregnet i #6? :)


Brugbart svar (1)

Svar #10
17. december 2015 af SådanDa

Ja, det er rigtigt :)


Svar #11
17. december 2015 af Martinjensen2 (Slettet)

Men det er vel efter at have indsat i formlen? :)

For jeg fik:


Brugbart svar (1)

Svar #12
17. december 2015 af SådanDa

Det er efter at have indsat ja, jeg får også f'(-4)=-4, men:

f(-4)=2(-4+3)2=2(-1)2=2·1=2


Svar #13
17. december 2015 af Martinjensen2 (Slettet)

Takker!

Er svaret på opgaven så bare: -4*x-14? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #14
17. december 2015 af SådanDa

Ja, eller du skal nok skrive y=-4x-14, eller sådan noget, det er jo en forskrift for en linje :)


Svar #15
17. december 2015 af Martinjensen2 (Slettet)

Tusind mange tak for hjælpen til jer begge to!!
 Disse slags opgaver har givet mig mange timers hovedpine og nu har jeg ENDELIG fanget det :) 
 


Skriv et svar til: Tangentens hældning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.