Matematik

omkreds trekant

17. december 2015 af shain - Niveau: 9. klasse
Hvad er omkredsen af en ligebenet trekant, hvor grundlinjen er 20 cm og højden på grundlinjen er 5 cm?

20+5+5? 30 cm??

Svar #1
17. december 2015 af shain

Tænker ellers at bruge pythagoras

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2015 af StoreNord

Del den i to retvinklede trekanter. Så kan du bruge Pythagoras til at beregne de lige lange sider i den ligebenede trekant.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2015 af PeterValberg

Du kender grundlinjen og højden, antag at de to ukendte sider, er de to sider,
der er lige lange. Brug Pythagoras til at bestemme længden x af disse sider.

x2 = 52 + 102

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
17. december 2015 af shain

100^2+ 25^2 = kvrod125= 11,18 cm?

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. december 2015 af peter lind

Du skal også bruge pytagoras til at finde sidelængderne. Du forveksler længden af højden med længderne af de to andre sider. Lav en tegning. Det er altid fornuftigt at gøre det i den slags opgaver.


Svar #6
17. december 2015 af shain

Er det ik det jeg gør, når jeg bruger pythagoras?

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. december 2015 af StoreNord

Der er to sider à      \sqrt{(10^{2} + 5^{2})}     og en à 20


Skriv et svar til: omkreds trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.