Matematik

tryk vand kg/cm2

19. december 2015 af shain - Niveau: 9. klasse
Drejer sig om en opgave som jeg har problemer med om tryk. Opgave2 . billed vedhæftet

Er i tvivl om det er overflade jeg skal finde?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2015 af SådanDa

Ja, du skal finde arealet af en af siderne som udgør kassens overflade!


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. december 2015 af mathon

Opgaveteksten er dårlig, fordi
det ikke klart fremgår om der menes
                                                                 trykket som - i opgaven - måles i kg/cm2
                                              
eller
                                                                 det samlede tryk, som  i opgaven måles i kg.

Da der ikke vil være noget at regne ud, hvis det er trykket, der menes, kan det næsten kun være det samlede tryk, der påtænkes i spørgsmålet:

                            Samlet tryk = \left ( 3\; \frac{kg}{cm^2} \right )\cdot (10^4\; cm^2)=30\cdot 10^3\; kg=30\; tons


   Generelt:
   Trykket er kraft pr. arealenhed vinkelret på begrænsningsfladenog måles i Newton pr kvadratmeter = Pa.

   Det samlede tryk er en kraft og måles i Newton.


Svar #3
19. december 2015 af shain

Tak for det.

Skriv et svar til: tryk vand kg/cm2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.