Matematik

Hjælp til matematisk analyse HASTER!

19. december 2015 af Mikkelhaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er stødt ind i et problem da jeg skal lave en matematisk analyse af følgende formel:

Y(\Delta t)=\frac{412.585}{0.95811+0.008993*\Delta t}

Jeg skal finde definitionsmængde, monotoniforhold og differenskvotient. 

Desuden skal jeg også analysere effekten af ændringer i multiplikatorerne.

Opgaven skal bruges til mit studie retnings projekt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2015 af mathon

Nævnerbegrænsning:
                                           \Delta t\neq -\frac{0{,}95811}{0{,}008993}


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. december 2015 af mathon

         Y{\, }'(\Delta t)=\frac{-412.585}{(0{,}95811+0{,}008993\Delta t)^2}\cdot 0{,}008993=\frac{-3710{,}376905}{(0{,}95811+0{,}008993\Delta t)^2}


Svar #3
19. december 2015 af Mikkelhaa (Slettet)

Kan du ikke uddybe dine svar lidt mere, så jeg bedre kan forstå det og bruge det i opgaven.

Mange tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. december 2015 af mathon

                      Dm(Y)=\mathbb{R}\backslash\{-106{,}5395\}


                    \forall x\in Dm(Y):(0{,}95811+0{,}008993\Delta t)^2>0
  hvorfor
                     Y(\Delta t) er strengt aftagende i hele sin definitionsmængde.

           


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. december 2015 af mathon

på opfordring:
                            Når nævneren er konstant postiv og tælleren er konstant negativ;
                            er brøkens fortegn negativt:

                            Y{\, }'(\Delta t)=-\frac{3710{,}376905}{(0{,}95811+0{,}008993\Delta t)^2}<0

hvoraf
                            Y(\Delta t) er strengt aftagende i hele sin definitionsmængde.


Skriv et svar til: Hjælp til matematisk analyse HASTER!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.