Fysik

Fysik - energibevarelse?

21. december 2015 af BMB15 (Slettet)

Er ved at læse op til eksamen og har svært ved disse opgaver. Nogen der kan hjælpe med at løse dem eller give nogle ledetråde? 
 

- på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. december 2015 af mette48 (Slettet)

Potentiel energi = m*g*Δh hvor Δh er lodret højdeforskel (pas på fortegnene)

Kinetisk energi = ½*m*v2


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. december 2015 af mathon

Mekanisk energi:      E_{mek}=m\cdot g\cdot h+\frac{1}{2}\cdot m\cdot v^2=m\cdot g\cdot y_A

Normalkraft:
                                F_N=m\cdot g\cdot \cos(\alpha )


Svar #3
22. december 2015 af BMB15 (Slettet)

Men hvordan skal jeg kunne finde ændringen i potentiel energi og den mekaniske energi i A og B, når jeg ikke har fået opgivet nogen tal? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. december 2015 af mathon

Den mekaniske energi er konstant, så den ændres ikke.

Ændringen i potentiel energi:

                       \Delta U_{AB}=m\cdot g\cdot \Delta h=m\cdot g\cdot \left (y_A-0 \right )


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. december 2015 af mathon

På vejen ned skifter en større og større del af den mekaniske energi form til en større og større mængde kinetisk energi
for i B helt at forekomme s0m kinetisk energi.

                                    m\cdot g\cdot y_A=\frac{1}{2}\cdot m\cdot {v_B}^2

                                    g\cdot y_A=\frac{1}{2}\cdot {v_B}^2

                                   v_B=\sqrt{2\cdot g\cdot y_A}


Svar #6
22. december 2015 af BMB15 (Slettet)

Okay, den tror jeg at jeg er med på - tak :) Er svaret i a så bare ?UAB = m * g * ?h?  jeg får nemlig ikke opgivet en højde eller en masse


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. december 2015 af mathon

#6
         genlæs #4.


Svar #8
22. december 2015 af BMB15 (Slettet)

Okay, det udtryk er jeg kommet frem til i opgave b. Jeg forstår det som at den kinetiske energi i A = 0 og på vej ned af bakken vil den lagred/potentielle energi omdannes til kinetisk energi, hvor den potentielle energi i bunden er 0. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. december 2015 af mathon

#8
        Helt rigtigt.

     Men summen af kinetisk og potentiel energi er bevaret, dvs E_{mek} er konstant.


Svar #10
22. december 2015 af BMB15 (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Fysik - energibevarelse?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.