Matematik

Gør rede for hvilken af de tre grafer A,B og C, der er graf for f

02. januar 2016 af chri41m3 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! Dette er en opgave uden hjælpemidler. 

Er der nogle herinde der vil hjælpe mig igang? :) 


Svar #1
02. januar 2016 af chri41m3 (Slettet)

Jeg har vedhæftet opgaven :) 


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. januar 2016 af Soeffi


Svar #3
02. januar 2016 af chri41m3 (Slettet)

Kan du hjælpe mig Soeffi? :-) 

Tak for at du satte billedet ind, vidste jeg ikke man kunne! ;) 


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. januar 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Hvis du undersøger monotoniforholdene for f, finder du at

f er voksende i ]-∞ ; -3]

har lokalt maksimum i -3

er aftangende i [-3 ; 3]

har lokalt minimum i 3

og er voksende i [3 ; ∞[

Det kan kun passe med C.


Svar #5
02. januar 2016 af chri41m3 (Slettet)

Ej tusind tak for hjælpen! Men hvordan kommer du frem til at det er 3? :) 


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. januar 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du starter med at differentiere f:

f '(x) = 3x2 - 27

Så sætter du f '(x) lig med 0:

3x2 - 27 = 0  <=>

x = ±3

Så laver du sådan et skema med x, f '(x) og f(x). Ligesom det her:

Hvor du så indsætter -3 og 3.


Svar #7
02. januar 2016 af chri41m3 (Slettet)

Nååårh, okay på den måde! Tak for din tid, og din hjælp! :) 


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. januar 2016 af Soeffi


Skriv et svar til: Gør rede for hvilken af de tre grafer A,B og C, der er graf for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.