Matematik

Hjælp til trigonometri!!

02. januar 2016 af amaliepet2Gefion (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for hjælp til et spørgsmål ang. trigonometri. 

I ΔABC, hvor vinkel C = 90º, tegnes højden fra C, der rammer AB i H.
Gør rede for, at ΔABC, ΔACH og ΔCBH alle er ensvinklede. 


Jeg har herefter tegnet selve trekanten, men er så gået i stå, og ved ikke hvordan jeg skal "gøre rede".
Håber i kan hjælpe mig. 
- Anna  


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2016 af peter lind

 Alle de omtalte trekanter er retvinklet. Parvis har de også en vinkel til fælles. De må derfor være ensvinklede.


Svar #2
02. januar 2016 af amaliepet2Gefion (Slettet)

Men vil det være svar nok? Skal jeg ikke lave nogle udregninger eller beviser? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. januar 2016 af Soeffi

Vinkel ACH + A + 90º = 180 => Vinkel ACH = 90º - A.

Der gælder også: B = 90º - A. Dermed er Vinkel ACH = B.

Vedhæftet fil:Untitled.png

Svar #4
02. januar 2016 af amaliepet2Gefion (Slettet)

Er det forkert, hvis jeg tegner den sådan?? Og gør det, det så anderledes end det, som er skrevet ovenover? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. januar 2016 af Soeffi

#4 Er det forkert, hvis jeg tegner den sådan?? Og gør det, det så anderledes end det, som er skrevet ovenover? 

Det kan godt bruges.


Skriv et svar til: Hjælp til trigonometri!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.