Matematik

ulighed

05. januar 2016 af hej908 (Slettet) - Niveau: B-niveau

\frac{1}{x}-\frac{1}{1-x}= 2

Jeg forstår ikke helt, hvordan man omskriver den til den normale form?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2016 af peter lind

Det er en ligning ikke en ulighed

Jeg ved ikke hvad du mener med normal form. Hvis du vil løse den så gang ligningen med x*(1-x) Pas på med at 0 og 1 ikke er løsninger


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. januar 2016 af AskTheAfghan

Du starter med at sætte de to brøker til en på venstre side. På venstre side, har man

     1/x - 1/(1 - x) = (1 - 2x)/(x - x2).

Derved fås   (1 - 2x)/(x - x2) = 2,    så giver den "normale" form

     2x2 + 1 - 4x = 0.


Skriv et svar til: ulighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.