Matematik

funktion f(x)

05. januar 2016 af makki1994 (Slettet) - Niveau: B-niveau

sidder med en opgave således:

en funktion er givet ved f(x) = √x

bestem f´(x) og bestem derefter f´(4)

nogen der kan hjælpe mig med dette?

på forhånd tak :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. januar 2016 af Stats

#0

Benyt omskrivningen √x = x1/2

og anvend (xn)' = n·xn-1 (som du sikkert er bekendt med)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
05. januar 2016 af makki1994 (Slettet)

super, mange tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2016 af mathon

eller
             f{\, }'(x)=\left ( \sqrt{x} \right ){}'=\frac{1}{2\sqrt{x}}

             f{\, }'(4)=\frac{1}{2\sqrt{4}}


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. januar 2016 af mathon

generelt
                   \left ( \sqrt[n]{x} \right ){}'=\frac{1}{n\cdot \sqrt[n]{x^{n-1}}}


Skriv et svar til: funktion f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.