Matematik

bestem t så de 2 vektorer står vinkelret på hinanden

06. januar 2016 af 321bj (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen. Jeg har vedhæftet opgaven, som jeg er lidt i tvivl om, hvordan jeg skal løse.

Jeg skal bestemme t, så de 2 vektorer står vinkelret på hinanden.

Mit spørgsmål er om det er korrekt jeg skal bruge denne formel, hvor skalarproduktet så skal give 0:

vektor a • vektor b = xa*xb + ya*yb

hvor skalarproduktet så skal give 0 fordi skalarproduktet = 0, når 2 vektorer står vinkelret på hinanden.

Og skal jeg så bare isolere t og løse ligningen? Eller skal jeg regne disse 3 opgaver på en anden måde:

Vedhæftet fil: gg.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2016 af Toonwire

Hejsa!

Nu kan jeg ikke se din opgave direkte (.docx) men det du beskriver er en rigtig fremgangsmåde.

Er skalarproduktet mellem to vektorer lig 0 står disse vinkelret på hinanden. Der gælder følgende i 2D:

\vec{a}\cdot \vec{b}=0~~ \Leftrightarrow~~a ~\bot~ b


Skriv et svar til: bestem t så de 2 vektorer står vinkelret på hinanden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.