Fysik

Stød

11. januar 2016 af StanK (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bøvler lidt med en opgave og kan ikke rigtig komme igang, den omhandler stød og lyder følgende.

To homogene kugler med masserne m1 = 3.00kg og m2 = 2.00 kg bevæger sig langs en orienteret akse, kuglerne bevæger sig centralt mod hinanden med hastighederne v1før = 4.0 m/s og v2før = -1.0 m/s efter stødet fortsætter den tungeste af kuglerne med uændret bevægelsesretning men med hastigheden v1 efter = 1.0 m/s

a) På et tidspunkt under sammenstødet har legmerne en fælles hastighed beregn denne.

b) beregn det andetslegemes hastighed efter sammenstødet

c) Beregn stødets q-værdi


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2016 af peter lind

a) Brug impulsbevarelse  m1v1+m2v2 = (m1+m2)v

b) Brug impulsbevarelse

c) beregn forskellen i den totale kinetiske energi før og efter stødet


Skriv et svar til: Stød

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.