Matematik

Alt hjælp søges

11. januar 2016 af SofieNielsen01 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg er stået helt af i min matematik aflevering! Kan virkelig ikke forstå, hvad jeg skal eller hvad jeg skal gøre..

Mange tak for alle svarene på forhånd:))

Vedhæftet fil: mat.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2016 af Jørgensen1995 (Slettet)

a) Løsningen til ligningen f(x) = 0 giver x-koordinaterne for grafens skæringspunkter med x-aksen.

Gang med -5 på hver side af lighedstegnet i ligningen f(x) = 0 .

Så får man: x4 - 8x3 + 16x2 - 8x + 15 = 0

For mulige rationale rødder p/q , hvor p og q er hele tal, gælder der, at p går op i koefficienten til x0 , dvs. 15, og q går op i koefficienten til x4 , dvs. 1. Mulige rationale rødder skal altså søges blandt tallene ±1, ±3, ±5, og ±15.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2016 af peter lind

a) brug et CAS værktøj til de

b)  A= ∫abf(x)dx  hvor a og b er resultatet fra spørgsmål a)


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2016 af PeterValberg

Vedr. b) Se eventuelt video nr. 8 på denne videoliste [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Alt hjælp søges

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.