Matematik

Trigonometri

13. januar 2016 af Juliemus00 (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Kan ikke finde ud af opgaven håber nogen hjælper
Søren har været på skiferie – i Steinach am Brenner. Han løb ned af en piste der var 4,5 km lang. Den havde en gennemsnitshældning på 28°.
? Hvad var højdeforskellen mellem start og slut?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2016 af peter lind

Lav en tegning af bakken. Det bliver en retvinklet trekant med hypotenusen 4,5 km  en og vinkel på 28º


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2016 af jegbrugerstudieportalen (Slettet)

C:90  da det er en retvinklet trekant

B:28  står i opgaveformulering

A: 62  vinkelsummen i trekanten er 180

C: 4,5 km   står i opgaveformulering

b:Siuns(B) = b/4,5  0,47=b/4,5   0,47*4,5=2,11

a: sinus(A)=a/4,5    0,88=a/4,5   0,88*4,5=3,97     

a2+ b2+=c2     3,972+2,112=4,52

Højdeforskellen mellem start og slut er 2,11 km


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.