Kemi

Blandinger - Mængdeberegning

14. januar 2016 af SofieJensen090298 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Propan, C3H8, er det vigtigeste indholdsstof i flaskegas, som bl.a. bynyttes i gas-grill's og gaskomfurer. Der afbrændes ved godt tilføesel af oxygen til carbondioxid og vand efter reaktionsskemaet.

a) Der forbrændes 40g propan. Beregn, hvor mange gram CO2 der dannes ?

b) Hvor mange gram vand dannes der ved forbrændigen?

c) Hvor meget vil den dannede mængde CO2 fylde ved en temperatur på 25 grader og et tryk på 1,013 bar, idet vi andtager at idealgaloven er gælende? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2016 af Heptan

C3H8 + 5 O2   →   3 CO2 + 4 H2O

a) Beregn stofmængden af 40 g propan med formlen n = m/M. Gang derefter resultatet med koefficienten 3 og beregn massen heraf med formlen m = nM.

b) Gang stofmængden af propan med koefficienten 4 og beregn massen heraf med formlen m = nM.

c) Benyt idealgasligningen pV = nRT til at finde volumen V.


Svar #2
16. januar 2016 af SofieJensen090298 (Slettet)

Kan du uddybe det lidt mere ? :)

Svar #3
16. januar 2016 af SofieJensen090298 (Slettet)

Har forstået det!


Skriv et svar til: Blandinger - Mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.