Matematik

Funktion

15. januar 2016 af Lenabaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

eg har fået denne opgave i en matematik aflevering som skal bruges på maple. 

funktion er blevet givet som; f(x)=-0,2*x^2+x 

a) punktet g på grafen for et x- kordinaten 0,5. Bestem y- kodinaten for g 

b) Bestem hældningskoefficienten for tangenten i g 

Jeg ved ikke hvordan jeg finder x- kodinaten og hvad jeg skal skrive i maple også kan jeg heller ikke huske hvordan jeg laver hældningskoefficienten i maple 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2016 af mathon

a)
                  y(x)=-0{,}2x^2+x

G's y-koordinat:

                 y(0{,}5)=-0{,}2\cdot (0{,}5)^2+0{,}5


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2016 af PeterValberg

a) Punktet G har koordinaterne (0,5;f(0,5)), så du skal bestemme f(0,5)

b) En ligning for tangenten til funktionen f i punktet P(x0,f(x0)) kan bestemmes som:

y=f'(x_0)(x-x_0)+f(x_0)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2016 af Tupper01

a: Definer funktionen i Maple: Skriv f:=x->-0.2x^2+x.

Nu kan du skrive f(0.5), og den værdi, der kommer ud, er y-værdien, hvis jeg forstår dit spørgsmål.

Tupper01

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2016 af mathon

b)
                   f{\, }'(x)=-0{,}4 x+1


    Tangentens hældningskoefficient i G:

                  f{\, }'(0{,}5)=-0{,}4\cdot 0{,}5+1


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.