Matematik

Variable

15. januar 2016 af Hallotheremath (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg kunne godt tænke mig lidt hjælp til denne opgave :)))

Vedhæftet fil: rente.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2016 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2016 af PeterValberg

Årlig procentvis ændring er eksponentiel vækst, - formen er:  y = b·ax

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2016 af mathon

                          y=1{,}05^x


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2016 af mathon

Naturligvis

                         y=\mathbf{\color{Red} b}\cdot 1{,}05^x


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. januar 2016 af Soeffi

#0 Brug formlen: f(x) = b·ax, hvor f(x) er omsætningen og x er antal år efter 2013 og x < 7, da man kun ser frem til 2020.

b findes ved at sætte x = 0 i formlen: f(x) = b·ax. Man får: f(0) = omsætning i 2013 = 25 mio. kr. =  b·a0 = b, da a0 = 1. Man har derfor at b = 25 mio kr.

a kan findes ved at sige, at omsætningen følger en renters rente udvikling, og at a derfor er lig med fremskrivningsfaktoren: 1 + 5% = 1 + 0,05 = 1,05. Man kan også regne a ud ved at finde omsætningen efter 1 år og udlede a ud fra det: omsætning efter et år:  25 mio kr. + 25 mio kr. · 5% = 26,25 mio kr. Dette giver indsat i formlen: f(1) = 26,25 mio kr. => 25 mio kr. · a1 = 26,25 mio kr. => a = 26,25 mio kr./25 mio kr. = 1,05.

Dette giver: f(x) = 25 mio kr. · 1,05x, hvor x står for antal år efter 2013 og 0 ≤ x ≤ 7


Skriv et svar til: Variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.