Matematik

S og D funktioner... Hvad er min(x,y)∈D f(x, y)? HJÆLP!

18. januar 2016 af Arameo (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Har brug for hjælp med følgende eksamensopgave :) håber nogen kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2016 af Stats

Skærmbillede 2016-01-18 kl. 11.30.24 PM.png

Alt hvad der proppes ind i y2 vil kun bidrage til noget større. Derfor beholder vi y til 0.

til x2 - x, som vi gerne vil have så lav som muligt, har mindste værdi ved x = 0,5

x2 - x = 0,52 - 0,5 = 0,25 - 0,5 = -0,25

Mit bud er derfor:

min(x,y)∈Df(x,y) = -0,25

Aner ikke om det er korrekt...

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2016 af AskTheAfghan

Hint:     f(x, y) = x2 + y2/2 - x = (x2 + y2) - (y2/2 + x),

             0 ≤ x2 + y2 ≤ 1,    -1 ≤ x ≤ 1,   -1 ≤ y ≤ 1.


Skriv et svar til: S og D funktioner... Hvad er min(x,y)∈D f(x, y)? HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.