Matematik

vektorer

23. januar 2016 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej kan nogle hjælpe mig med løse denne her ligningen: 

I: 7x+2y-19=0

m: -4x+3y+44=0 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2016 af Capion1

  l :       7x + 2y =  19
m :     - 4x + 3y =  - 44
Multiplicér l med 3 og m med (- 2) og addér l og m. Indsæt det nu fundne x i en af de oprindelige ligninger. 


Svar #2
23. januar 2016 af Mie12345678 (Slettet)

hvorfor skal man multipere I med 3 og m med -2, hvor ved man det fra hen? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2016 af PeterValberg

Det er ligninger for rette linjer i planen (kan tegnes i et koordinatsystem)
Du skal bestemme skæringspunktet mellem linjerne, hvis der er ét :-)
Ligningssystemet løses som to ligninger med to ubekendte, hvilket kan gøres på flere måder.

Se eventuelt video nr. 20 på denne videoliste [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2016 af PeterValberg

#2 Grunden til at Capion1 i #1 vil multiplicere ligningerne med hhv. 3 og -2
     er fordi han vil løse ligningssystemet med den metode,
     der kaldes for: "Lige store koefficienter". 
     Det er én af de løsningsmuligheder, du har til rådighed, - se her:  [ LINK1 ]  [ LINK2 ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2016 af mathon

"Hvordan kan man se?"

      Det er beregningsmæssigt bekvemt at eliminere den ene af de to variable.
      Det gøres f. eks. ved at multiplicere l med 3 og m med -2

      så
                3\cdot l\! :\; \; 21y\mathbf{\color{Red} +6}y=57
          -2\cdot m\! :\; \; 8x\mathbf{\color{Red} -6}y=88                       modsatte koefficienters metode

addition giver

                              29x=145               

                              x=5       

ved indsættelse kan y  nu beregnes.     

      


Svar #6
23. januar 2016 af Mie12345678 (Slettet)

hvordan vil man løses denne her ligning 2x+3y=5 og 7x+2y=14 hvordan skal jeg isolere x såsan 

x(14-2y)? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. januar 2016 af PeterValberg

#6 det er et ligningssystem, - mht. løsning, så check #3 og #4 endnu en gang

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. januar 2016 af mathon

                    I\! \! :\; \; 2x+3y=5                      I  multipliceres med 2
                II\! \! :\; \; 7x+2y=14                  II multipliceres med -3

            2\cdot I\! \! :\; \; 4x+6y=10                     
 -3\cdot II\! \! :\; \; -21x-6y=-42             addition 
giver:
                      -17x=-32       fortsæt selv


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.