Matematik

Trigonometri

24. januar 2016 af Vaskemaskine (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er lost 

Opgaven ligger vedhæftet. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2016 af mathon

tre ensvinklede trekanter  

                                           \Delta ABC\thicksim\Delta ACH\thicksim\Delta CBH


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2016 af mathon

hvoraf
                 \frac{3}{a}=\frac{a}{7+3}

og
                 \frac{7}{b}=\frac{b}{7+3}
 


Svar #3
24. januar 2016 af Vaskemaskine (Slettet)

Jeg forstår ikke din besked nummer to, kan du uddybe? :))) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2016 af mathon

I ensvinklede trekanter er de ensliggende sider proportionale.

Tegn det - for at få overblik -  og afmærk de ensliggende vinkler.

Opstil herudfra forholdet mellem de ensliggende sider,
hvilket giver:

                 \frac{3}{a}=\frac{a}{7+3}
   og


                 \frac{7}{b}=\frac{b}{7+3}

samt
                 c=3+7


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.