Matematik

Lineær funktion Et linjestykke ligger på linjen givet ved forskriften og funktionsværdierne tilhører intervallet Vm(f)[-5;3[.

25. januar 2016 af Tobias7102 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et linjestykke ligger på linjen givet ved forskriften f (x) =-2x+1, og funktionsværdierne tilhører intervallet  Vm(f) E(-5;3(

1. Tegn linjestykket, og angiv definationsmængden(altså det interval x-værdierne tilhører).

2. Bestem derefter koordinaterne til skæringspunktet med x-aksen


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2016 af mathon

Du oplyste ikke funktionsforskriften.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2016 af StoreNord

#0

Jeg kan varmt anbefale dig selv at tegne grafen med linjestykket på kvadreret papir og angive diverse mængder og skæringspunktet. Brug gerne farver.

Jeg vedhæfter lige en skitse af, hvordan jeg ville gøre hvis din lærer har accepteret at I bruger Geogebra til besvarelse.

Naturligvis skal jeg advare mod overdrevent misbrug af mit forslag, det er dog dit eget ansvar.  :)

(Jeg håber ikke jeg kommer for sent.)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2016 af mathon

Nu da funktionsforskriften er oplyst:

                                           y=-2x+1

                                           x=\frac{1-y}{2}

Da en ret linje er kontinuert
beregnes Dm(f)

                             Dm(f)=\left [\frac{1-3}{2};\frac{1-(-5)}{2} \right ]


Skriv et svar til: Lineær funktion Et linjestykke ligger på linjen givet ved forskriften og funktionsværdierne tilhører intervallet Vm(f)[-5;3[.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.