Matematik

Funktioner

27. januar 2016 af mussi9 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har prøvet en masse gange, men det går bare ikke op med hinanden. Jeg har prøvet en masse gange, og endda prøvet at regne videre med at finde diskriminanten (da der er en del opgave), men når jeg så skal finde nul punkterne går det ikke op. Nogen der kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2016 af mathon

Skærmbillede 2016-01-27 kl. 18.32.14.png


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2016 af mathon

                              p(x)=3\cdot (x+5)\cdot (x+7)

                              p(x)=3\cdot (x^2+7x+5x+35)

                              p(x)=3\cdot (x^2+12x+35)

                              p(x)=3\cdot x^2+3\cdot12x+3\cdot35

                              p(x)=\mathbf{\color{Red} 3} x^2+\mathbf{\color{Blue} 36}x+\mathbf{\color{Magenta} 105}

                              p(x)=\mathbf{\color{Red}a} x^2+\mathbf{\color{Blue} b}x+\mathbf{\color{Magenta} c}


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2016 af mathon

Nulpunkter
                         p(x)=3\cdot (x+5)\cdot (x+7)=0       brug nulreglen, som er nemmest.


Svar #4
27. januar 2016 af mussi9 (Slettet)

jep det ved jeg :) og virkelig tusind tak, det var en stor hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2016 af mathon

…men selvfølgelig også

                       p(x)=3\cdot (x^2+12x+35)=0

                       x^2+12x+35=0

                        x=\frac{-12\mp \sqrt{12^2-4\cdot 1\cdot 35}}{2\cdot 1}=\frac{-12\mp\sqrt{4(36-35)}}{2 }=\frac{-12\mp 2\sqrt{1}}{2}=

                                                                    -6\mp 1=\left\{\begin{matrix} -7\\ -5 \end{matrix}\right.


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.