Matematik

Udregn følgende tal uden cas, idet alle facits er 'pæne'. Kontroller derefter vha. cas.

28. januar 2016 af Triiina (Slettet) - Niveau: B-niveau

 16\frac{-3}{2}


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2016 af mathon

             16\cdot \frac{-3}{2}=-3\cdot \left (\frac{16}{2} \right )=-3\cdot 8=-24


Svar #2
28. januar 2016 af Triiina (Slettet)

det lyder meget rigtigt, men man skal benytte potens regneregler. :) hvor man bruger opløftning^


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2016 af PeterValberg

Bemærk at:   16 = 24

16\cdot \frac{-3}{2}=-3\cdot\frac{16}{2}=-3\cdot\frac{2^4}{2^1}=-3\cdot 2^{4-1}=-3\cdot 2^3=-3\cdot 8=-24

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2016 af LilanKahn (Slettet)

16*\frac{-3}{2}

16*-1.5=-24

eller

16*\frac{-3}{2}

16*\frac{-3}{2}=\frac{-48}{2}=-24


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2016 af PeterValberg

#4 Check lige #2

...men man skal benytte potens regneregler...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
28. januar 2016 af Triiina (Slettet)

det er udfra hvad min lærer skriver peter.


Skriv et svar til: Udregn følgende tal uden cas, idet alle facits er 'pæne'. Kontroller derefter vha. cas.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.