Matematik

Bestem: f'(x) og ligning for tangenten

28. januar 2016 af Needhelptak (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er givet ved
f(x)=x^2+3x+1.
Bestem f'(x), og bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(2,f(2)).

Kan det passe at f'(x)=2x+3*1?
Og hvordan gør jeg med tangenten?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. januar 2016 af PeterValberg

f'(x)=2x+3

tangentligningen:

y=f'(x_0)(x-x_0)+f(x_0)

hvor x0 = 2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Bestem: f'(x) og ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.