Matematik

Bestem talværdien af udtryk

28. januar 2016 af vejvad14 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan bestemmer man talværdien af:

1. 1,2^2

2. (-0,4)^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2016 af SådanDa

1) 1,2·1,2, enten på lommeregner eller på papir:

1,2·1,2=

12

024

1,44, altså er resultatet 1,44.

2) (-0,4)·(-0,4), minus gange minus giver plus, så dette kan regnes som 0,4·0,4.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2016 af PeterValberg

0,4 x 0,4 = 0,16

Idet 4 x 4 = 16
der er to cifre bagved et komma, hvilket betyder,
at kommaet i resultatet skal flyttes to pladser...

 4 x 4 = 16 
0,4 x 0,4 = 0,16

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Bestem talværdien af udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.