Matematik

Løs ligningen for k = -2 For hvilke værdier af k har ligningen ingen løsning?

29. januar 2016 af Magdalen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen. Jeg har brug for hjelp til at løse denne oppgave. Sætter pris på løsningsforslag, mest mulig detaljert og beskrivende. På forhånd tak! :) 

Oppgave 287  MAT AB1:

Idet k er et tal, betragtes ligningen (k+1)x^2 + 2kx + k + 2 = 0

Løs ligningen for k = -2

For hvilke værdier af k har ligningen ingen løsninger? 

-netop en løsning? -2 løsninger?

(Husk tilfældet k=-1.)

-jeg har også vedhæftet et bilde av oppgaven. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. januar 2016 af mathon

Ligningen for
k = -2
                          -x^2-4x=0


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. januar 2016 af mathon

Hvilken sammenhæng er der mellem diskriminantens fortegn og antal løsninger til andengradsligningen?

                              d=-12k-8


Svar #3
29. januar 2016 af Magdalen (Slettet)

tak for svar! :)

Svar #4
29. januar 2016 af Magdalen (Slettet)

Har du mulighed til at vise din fremgansmåde Ligningen for: 


k = -2
                           [-x^2-4x=0]

Igen takk for svar


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. januar 2016 af mathon

                             -x^2-4x=0

                             -x(x+4)=0            brug nul-reglen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. januar 2016 af mathon

For hvilke k
er                     
                          d=-12-8k>0           Hvor mange løsninger har  (k+1)x2 + 2kx + k + 2 = 0  ?
                          d=-12-8k=0           Hvor mange løsninger har  (k+1)x2 + 2kx + k + 2 = 0  ?
                          d=-12-8k<0           Hvor mange løsninger har  (k+1)x2 + 2kx + k + 2 = 0  ?


Skriv et svar til: Løs ligningen for k = -2 For hvilke værdier af k har ligningen ingen løsning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.