Matematik

Bevis for permutationer

30. januar 2016 af Jaco123 - Niveau: B-niveau

Hej 
(se vedhæftet fil) 
Jeg vil høre, om en kan forklare mig, hvorfor vi ganger denne faktor på, og hvad det betyder. Hvorfor er den sidste formel lig med faktultet? - tak! :) 
 






 

Vedhæftet fil: HJÆLP!!.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2016 af peter lind

Jeg kan ikke læse den fil. Kan du ikke levere den i et andet format som for eks. pdf ?


Svar #2
30. januar 2016 af Jaco123

Jo da 
Kan du evt. beviset for K(n,r)? 
Jacobine 

Vedhæftet fil:HJÆLP!!!.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2016 af Soeffi

#2.

Det sidste udtryk kan omskrives til

P(n,r)=\frac{n!}{(n-r)!}


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. januar 2016 af peter lind

Man ganger faktoren på fordi du så får en formel som er nem at udtrykke ved fakultetfunktionen.

Tælleren: Sådan er fakultetfunktionen defineret.

Nævneren. Hvis du kalder n-r for n1 har du n1*(n1-1)*(n1-2)* ...  3*2*1 = n1!

Prøv evt. med nogle små tal, hvor du skriver alle tallene ud for eks. n=5 r=3


Svar #5
30. januar 2016 af Jaco123

Tusinde tak for svarene, hvad er det ekstra led man putter på? 
Er der en af jer der kan beviset for K(n,r)? 
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. januar 2016 af peter lind

Det står formentlig meget bedre i din bog end jeg kan klare her ellers se http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/sandsyn.html#komb


Svar #7
30. januar 2016 af Jaco123

Tak, din forklaring er rigtig god
Den del vi ganger og dividerer med, hvad er det?
Synes ikke lige at kunne finde noget på nettet

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. januar 2016 af peter lind

Det fremgår jo både af din egen fil, #3 og #4 så hvad er problemet ?


Svar #9
30. januar 2016 af Jaco123

Tak 
 


Svar #10
30. januar 2016 af Jaco123

Er der en der ved, hvorfor 0!=1?


Brugbart svar (0)

Svar #11
30. januar 2016 af peter lind

Det er en rent praktisk definition.  Formlen for Kn,r vil nemlig så også holde  for r = 0 eller r = n


Svar #12
30. januar 2016 af Jaco123

Tak 


Brugbart svar (0)

Svar #13
30. januar 2016 af Lapendio

#10

3! = 4!/4

2! = 3!/3

1! = 2!/2

0! = 1!/1 = 1


Svar #14
30. januar 2016 af Jaco123

Tak 
Hvor kommer dette fra? 


Brugbart svar (1)

Svar #15
30. januar 2016 af Stats

#14

n!/n = (n - 1)!

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #16
30. januar 2016 af Jaco123

Er det bare en regel? (intet bevis)
Jacobine 


Svar #17
30. januar 2016 af Jaco123

Undskyld jeg spørge igen, men er der ikke en der kan prøve igen at forklare hvad det led man ganger og dividerer med, er? (#2) 
Er det evt. der kan hjælpe med beviset for K(n,r) 
Tusinde tak for hjælpen :) 


Brugbart svar (0)

Svar #18
31. januar 2016 af mathon

                        K_{n,r}=\frac{P_{n,r}}{r!}


Svar #19
31. januar 2016 af Jaco123

Tak, men hvad er beviset? 


Brugbart svar (0)

Svar #20
31. januar 2016 af mathon

Mulige rækkefølger af r elementer er r !

For kombinationer af r elementer udtaget af n hvor rækkefølgen af de r elementer ikke har betydning
gælder:
                    P_{n,r} =r!\cdot K_{n,r}
hvoraf
                    K_{n,r} = \frac{P_{n,r}}{r!}


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.