Matematik

Hjælp til matematik opgaver!

31. januar 2016 af HeidiHansen11 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej.

Jeg har nogle matematik opgaver for til i morgen, og jeg har virkelig brug for hjælp. Skriv gerne forklaringen og ikke kun svaret.

Opgaverne:

7 2/5 - 4 1/2

6 3/5 - 2 1/3

1 1/4 + 2 1/3

6 2/5 - 2 1/3

1 4/5 + 1 1/3

9 4/7 - 7 2/3

På  forhånd tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2016 af Capion1

Lad os kigge på den første linje.
72/5 - 41/2  =  (7 + 2/5) - (4 + 1/2)  =  7 + 2/5 - 4 - 1/2  =  7 - 4 + 4/10 - 5/10  + (10/10 - 1)
Sidste parentes på højresiden er neutral og er en hjælpeparentes til brøkerne.
De hele tal og brøkerne behandles hver for sig.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2016 af mette48 (Slettet)

6 3/5 - 2 1/3              fællesnævner 3*5=15

skaf fællesnævner ved at gange tæller og nævner med samme tal

træk brøk fra brøk og heltal fra heltal


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2016 af mathon

                              1\tfrac{1}{4}+2\tfrac{1}{3}\; \; =\; \; 1+2+\tfrac{3}{12}+\tfrac{4}{12}\; \; =\; \; 3+\tfrac{7}{12}\; \; =\; \; 3\tfrac{7}{12}


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2016 af mathon

                 9\tfrac{4}{7}-7\tfrac{2}{3}=9+\tfrac{4}{7}-7-\tfrac{2}{3}=8+\left (1+\tfrac{12}{21} \right )-7-\tfrac{14}{21}=8-7+\tfrac{33}{21}-\tfrac{14}{21}=1+\tfrac{19}{21}=1\tfrac{19}{21} 


Skriv et svar til: Hjælp til matematik opgaver!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.