Matematik

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet p

02. februar 2016 af C6991 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Om en funktion f oplyses, at punktet P(0,3) ligger på grafen for f, samt at funktionen er løsning til differentialligningen 

dy/dx = e^x + 2y


Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet p

En der kan hjælpe mig med denne opgave? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2016 af PeterValberg

En ligning for tangenten til grafen for f i punktet (x0,f(x0))
kan bestemmes vha. tangentligningen:

y=f'(x_0)(x-x_0)+f(x_0)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2016 af mathon

En ligning for tangenten til grafen for f i punktet (0,3)
kan bestemmes vha. tangentligningen:

y=\left ( e^{0}+2\cdot 3 \right )(x-0)+3
                                                                       


Svar #3
02. februar 2016 af C6991 (Slettet)

hvorfor er det e^0?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. februar 2016 af mathon

fordi
          x_o=0


Skriv et svar til: Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet p

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.