Matematik

Svær ligning med en ubekendt :/

02. februar 2016 af Anne0909 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Pepz :)

Jeg sidder med en ligning som jeg ikke lige helt ved hvordan jeg skal lave.

Jeg skal løse hvad x er (jeg ved godt nok den er 289,42661.... men skal manuelt finde vejen derhen så må ikke bare skrive dette svar :/  )

Ligningen lyder: 

(5√10x)2 = x3 / 106

Håber virkelig der er nogen som kan hjælpe :) 

Og please hvis i gider vil i så kort forklare hvad det er i gør :) mange tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. februar 2016 af PeterValberg

Du skal, på venstre side, benytte potensreglen / rodreglen:

\sqrt[n]{x^m}=x^{m/n}

samt potensreglen:

\left(a^n)^m=a^{n\cdot m}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
02. februar 2016 af Anne0909 (Slettet)

Tusind tak for svaret men forstår det ikke helt. Hvilken af reglerne er det jeg skal bruge hvordan? (er forvirret over at i potensreglen er m jo inde ved x, men i min ligning er den udenfor)

Mvh Anne :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. februar 2016 af Kasperx (Slettet)

Har vedhæftet hvordan jeg ville løse den, der bliver kun brugt reglerne beskrevet i #1. 


Svar #4
02. februar 2016 af Anne0909 (Slettet)

Tusind tak Kasper du er virkelig en engel :D 


Skriv et svar til: Svær ligning med en ubekendt :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.