Matematik

Bestem størrelsen af kraftpåvirkningen i de to stænger OA og OB.

02. februar 2016 af EO1567 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Spg. til opg. 4B: Er det rigtigt at kraftvirkningen i stang OA er 6 kN og kraftvirkningen i OB er 3 kN? Hvis nej, hvordan regner jeg det så ud?

Vedhæftet fil: hjemmeopgave 1.13 (1).doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2016 af Soeffi


Svar #2
02. februar 2016 af EO1567 (Slettet)

#1

Men er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2016 af Soeffi

#0

Hvordan regner du det ud? 


Svar #4
02. februar 2016 af EO1567 (Slettet)

#3
#0

Hvordan regner du det ud?

Forbindes slutpunktet for vektor F startpunktet for OA dannes en retvinklet trekant. Da jeg kender vinklen 60 grader, dens hosliggende side (3 kN),  så jeg kan regne længden (kraften) af stang OA (hypotenusen) ud ved hjælp af cosinusfunktionen: 3 kn/cos(60) = 6 kN.

Da den samlede påvirkning er nul, må det gælde at:

F+OB-OA=0

dvs.

3+OB-6=0

OB=3


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. februar 2016 af Soeffi

#4

Prøv at lave en tegning. Jeg får nedenstående:

Vedhæftet fil:Untitled2.png

Skriv et svar til: Bestem størrelsen af kraftpåvirkningen i de to stænger OA og OB.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.