Matematik

Vektor 2D

04. februar 2016 af inger91 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven lyder således:

Bestem i hvert tilfælde tallet, t, så vektorerne bliver ens:

1. \binom{4t+1}{3}=\binom{13}{3}

2. \binom{t^{2}-3t}{t^{2}+6t}=\binom{4}{-5}

Jeg forstår ikke helt hvordan jeg skal gøre?

er det bare som normal ligningsløsning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2016 af StoreNord

En vektor-lignigning er i 2 etager.

På 1. sal har du            4t+1=3

I stuen har du                     3=3

t  skal opfylde begge ligninger.


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. februar 2016 af SuneChr

Ja, som normal ligningsløsning.
Vær opmærksom på, at begge ligninger i 2) har to rødder.  Benyt da den fælles rod for de to ligninger som løsningen.


Skriv et svar til: Vektor 2D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.