Matematik

Det driller med forskrift

04. februar 2016 af princess1967 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Bestem forskriften for ligefremme proportionalitet. Indtast forskriften med mellemrum efter hver led fx: y=12x

Hvad er forskriften og hvad bliver facit


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2016 af StoreNord

Mig ikke forstå?


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2016 af Birgit80 (Slettet)

Er i tvivl om hvad du præcis mener?

men den generelle regneforskrift for ligefrem proportionalitet er y = ax

??


Svar #3
04. februar 2016 af princess1967 (Slettet)

Ja men gør jeg ved udregninge

Ja jeg har forstået Y=ax

Men hvad gør jeg med

Indtast forskriften med mellemrum efter hver led fx: y=12x

Det er det der er mit kæmpe problem


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2016 af Stats

Indtast forskriften med mellemrum efter hver led fx: y=12x

Et led seperares af + og -

Eksempel:
3·x + 5·a·h·v + 45·t·y har 3 led.. hvor 3·x har 2 faktorer, og 5·a·h·v har 4 faktorer, og 45·t·y har 3 faktorer.

Faktorer adskilles af gange tegn

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #5
04. februar 2016 af princess1967 (Slettet)

Hej Dennis

Hvad skal jeg så skrive som facit til opgave b her?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. februar 2016 af Stats

y = 12x har kun ét led, nemlig 12x.

y = 12x er derfor også facit. - Medmindre du har overset en vigtig detalje i opgaven som du ikke har skrevet herinde...

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #7
04. februar 2016 af princess1967 (Slettet)

Her kan du læse de andre opgaver som jeg har regnet

men mangler den der driller hele tiden

Se vedhæftet fil

Vedhæftet fil:opgave.docx

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. februar 2016 af Stats

Den du snakker om med, y = 12x.. Det er et eksempel. Du bare bestemme forskriften fra opgave A.)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. februar 2016 af StoreNord

Angående opgave A:

Y=\frac{a}{x}            hvor x=2             og y=-6

B)
Y=\frac{a}{x}\; \: \: \; \:\; dvs\; \; \; \; \; Y=\frac{a}{2}=-6\; \Leftrightarrow\; a=-6 * 2\; \Leftrightarrow \; a=-12

Altså hedder din funktion Y=\frac{-12}{x}                 eller  rettere sagt                    y(x)=\frac{-12}{x}

C)    prøv selv at gå videre                :)


Svar #10
04. februar 2016 af princess1967 (Slettet)

Hvad er x så?


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. februar 2016 af StoreNord

y(x)=\frac{-12}{x}                           

x er, hvad vælger den skal være når man ønsker at finde en y-værdi der hører til en eller anden x-værdi.

Måske ønsker man at finde y-værdien svarende til x=4. Så sætter man 4 ind på x'ets plads i funktionsforskriften og får

y(3)=\frac{-12}{3}=-4


Skriv et svar til: Det driller med forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.