Matematik

Ligning med brøker og en ubekendt

04. februar 2016 af hej908 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Det er følgende ligning:

Brøk 15-x/x+2 = x-1/2x

I må meget gerne forklare, hvordan denne ligning løses. Mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2016 af peter lind

Du har næppe skrevet den ligning rigtig op. Som den står kan x forkortes ud på den venstre side så det bliver 15-1+2. Højre side x-½x = ½x


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2016 af Capion1

Måske
\frac{15-x}{x+2}=\frac{x-1}{2x}  ?     I bekræftende fald, og i alle tilfælde, hvor det kan gi' anledning til misforståelse, husk at sætte relevante parenteser, hvor der anvendes skrå brøkstreg.
I bekræftende fald: Forudsæt, nævnerne ≠ 0. Gang over kors.


Skriv et svar til: Ligning med brøker og en ubekendt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.