Matematik

Løse ligning med logaritmer

04. februar 2016 af hej908 (Slettet) - Niveau: B-niveau

4^{^{x}}-9\left ( 2^{x} \right )+8= 0

Hvordan løses denne ligning?

Evt ved brug af logaritmer? Mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2016 af Stats

Udnyt at:

4x kan skrives som (22)x = (2x)2

Nyttig formel: ac·bc = (a·b)c

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2016 af Capion1

Nej, logaritmer kan ikke benyttes på en sum.
Men man har
(2x)2 - 9·2x + 8 = 0
Løs først 2.gradsligningen m.h.t. 2x og dernæst m.h.t. x .


Skriv et svar til: Løse ligning med logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.