Matematik

Har siddet med denne opgave og ved ikke hvad jeg skal gøre

07. februar 2016 af Audioholic - Niveau: B-niveau

Hejsa alle! 

Jeg skal løse følgende opgave (se vedhæftet billede)

Skal man bruge forstørrelsesfaktor, Sin, Cos, Tan eller hvordan gør man?

Vh: Anton

Vedhæftet fil: Matematik.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2016 af Birgit80 (Slettet)

Hej ja du skal bruge forstørrelsesfaktoren. Du kender de 2 linjestk´er AB og DE - Dem beregner du forstørrelsesfaktoren udfra ved at sige 27/18= 1,5

så ganger du forstørrelsesfaktoren 1,5 med linjestk AC som du også kender (14)

og siger 1,5*14=21

så svaret til opgaven er 21


Svar #2
07. februar 2016 af Audioholic

Tak, det var også det jeg regnede med - var bare i tvivl.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2016 af mette48 (Slettet)

Da de to trekanter er ensvinklede (vinklerne er parvis lige store) er forhodene ens

DF/14 = 27/18    gang med 14 på begge sider og forkort


Skriv et svar til: Har siddet med denne opgave og ved ikke hvad jeg skal gøre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.