Matematik

Procentregning

07. februar 2016 af lottebc1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal udfylde en formel, og uanset hvad jeg når frem til vil den ikke godkende mit resultat.

Nogen der kan hjælpe?

På grund af omkostninger stiger en vare med 30 %, efterfølgende gives der til udsalg 20 % rabat. Varen koster nu 1.560 kr. Hvad var varens oprindelige pris?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2016 af Stats

Start pris: x

Næste pris: x·1,3

Næste pris: [(x·1,3)]/1,2

Nuværende pris: 1.560

Dvs: 1.560 = [(x·1,3)]/1,2

Vi isolere x og får:

1.560·1,2 = x·1,3
[1.560·1,2]/1,3 = x
x = 1.440

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
07. februar 2016 af lottebc1 (Slettet)

Det resultat har jeg også fået det til, men den vil simpelthen ikke godkende det, så tænker der evt. kunne være en fejl i formularen?


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. februar 2016 af mathon

         P\cdot 1{,}3 \cdot 0{,}8=1560

         P=\frac{1560}{1{,}3\cdot 0{,}8}=1500


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. februar 2016 af mette48 (Slettet)

Startpris             x

prisstigning        x*0,3

før prisfald         x*1,3

rabat                x*1,3*0,2

pris med rabat   x*1,3*(1-0.2)

x*1.3*0,8=1560

x=1500


Svar #5
07. februar 2016 af lottebc1 (Slettet)

Tak Mathon og Mette8 !


Skriv et svar til: Procentregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.