Matematik

Diskriminant med -b værdig

08. februar 2016 af Dimondenhonningglaseredeskinke (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej Peter

Jeg ved simpelthen ikke hvordan man udregner diskriminanten hvis b er negativ.

Kan du hjælpe mig? Måske nogle andre end Peter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2016 af mathon

           f(x)=ax^2+(-\left | b \right |)x+c

                 d=b^2-4ac=\left ( -\left | b \right | \right )^2-4ac=\left | b \right |^2-4ac=(-b)^2-4ac


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2016 af Stats

d = b2 - 4ac

Eks:
3x2 - 4x - 2
a = 3
b = -4
c = -2

d = (-4)2 - 4·3·(-2) = 16 + 24 = 40

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2016 af LilanKahn (Slettet)

d=b^2-4*a*c

Da det er b^2 vil det altid blive positivt fx -2^2=4 og 2^2=4


Skriv et svar til: Diskriminant med -b værdig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.